Vi erbjuder…

…ett naturligt sätt att må bra. Naturen och djuren har alltid varit en källa till ny kraft och näring för människor. Vi lever i den och med den. På en Grön Arena-gård ges spännande och givande möjligheter till ny kunskap, stimulans och rekreation.

Social omsorg
En rolig och meningsfull sysselsättning eller arbetsträning i verksamhet på lantgård, i kontakt med djur och natur, kan vara det lilla extra som behövs för att må bra, känna mening och livskvalité.

En skola för livet
För skolor- och fritidsverksamhet kan Grön Arena innebära nya sätt att undervisa och skapa spännande pedagogiska möjligheter.

Hälsa och rekreation
Forskning visar idag att vistelser och aktiviteter i naturområden, trädgårdar och kontakt med djur har goda effekter på stressrelaterad ohälsa och kan också verka i förebyggande syfte.
Vistelse på gård i landsbygdsmiljö med individuellt anpassat program, kan vara ett sätt att komma tillbaka till arbete och vardag.

Tillbaka till naturen
Stress och på eventuellt på väg in i depression? Några dagar i lugnet i det Österlenska landskapet med havet och gårdens miljö skapar möjlighet till återhämtning. Aktiviteter anpassas efter deltagarens intresse.

På Eriksgård tar vi emot:

  • Barn och ungdom med behov av särskilt stöd
  • Personer med psykisk eller stressrelaterad ohälsa  eller funktionshinder

Vi samarbetar gärna med  skola, kommun, BUP, företag. Men även privatpersoner som är i behov av att  återhämta sig i en lugn, vacker miljö är välkomna.

Boka gården/boende i egen regi där Birgitta och djuren inte är med
Det finns möjlighet att komma till Eriksgård och vistas i gårdens vackra omgivningar samt använda korsvirkeslängan.
Här finns välutrustat kök med matplats för ca 12 personer och 8 bäddar fördelade på fyra sovrum.